Tempat menghantar karya secara online. Setiap karya yang terpilih akan disiarkan di blog yang bersesuaian. Anda juga boleh mempromosikan blog anda dengan menyertakan URL website anda. Selamat berkarya!


Sila isikan karya anda di sini.

Nama
Nama Pena
Email
URL (Jika Ada)
Mahu Papar URL (Jika Ada)
Tema Karya
Jenis Karya
Bukan original, nyatakan sumber
Tajuk Karya
Isi Karya


* Hanya karya yang terpilih sahaja akan disiarkan. Sila hantar karya yang mempunyai perenggan, susunan bahasa dan ejaan yang betul bagi memudahkan proses suntingan yang dilakukan secara manual.


* Penulisan yang menggunakan bahasa SMS atau singkatan yang keterlaluan tidak akan dilayan. Terima kasih.

(Luahan Hati) Kekasihku Suami Orang

Ingin aku perkenalkan diri aku terlebih dahulu. Namaku Mieda. Aku merupakan anak pertama daripada 2 adik beradik. Aku merupakan anak kacukan. Mamaku berasal dari Chiangmai Thailand. Abahku pula anak kacukan melayu-cina di Malaysia.


Hidupku sangat bahagia bersama keluarga yang tersayang. Aku pula mempunyai rupa yang agak menarik. Semua orang yang melihat aku dan adik aku akan anggap kami nie japanese or chinese. Sehinggalah aku menginjak remaja.

Perasaan hendak bercinta dan dicintai sudah lahir di jiwaku,tetapi aku tidak suka kepada lelaki muda atau bujang. Perasaan cinta aku lebih kepada lelaki berumur dan dah berkahwin. Bukan tiada lelaki muda yang hendak mengenali diriku.

Kekasih hatiku seorang guru di salah sebuah sekolah di Perak berumur 37 tahun dan sudah berkahwin dan mempunyai seorang anak. Sedangkan aku berumur 20 tahun. Oh tuhan aku tersangat-sangat menyintai dirinya.

Aku berharap kami dapat bersama. Tetapi kadang-kadang aku berasa seperti perampas kerana mencintai dia. Aku berasa sedih juga apabila melihat gambar-gambar dia,anak dan isteri dia. Bahagia sekali.

Tetapi aku tidak dapat lupakan dia. Kawan-kawan selalu menyuruh aku bayangkan mama aku di tempat isteri dia dan aku di tempat anak dia dan dia di tempat abahku..

Tapi aku tidak peduli,aku ikutkan kata hatiku..aku menyintai dia lebih aku menyintai diriku... Tuhan tolonglah hamba mu ini....

44 ulasan:

  1. Tanpa Nama17/5/10 22:54

    sy juga trjebak dengan cinta suami orang..tp sygnya phubungan kami mndapat ttangan hebat drpd isterinya.wlaubgaimanapun phubungan kami masih berjalan seperti biasa ttp kmi mgurangkan waktu berhubung bg meredakan keadaan ini.tp satu pinta sy mga hubungan kami akn mndapat restu dari isterinya.

    BalasPadam
  2. Tanpa Nama26/5/10 16:31

    Cinta itu buta memang tepat... kita harus gunakan fikiran dan perasaan dalam membuat keputusan... carilah testimonial kepada kes ini .. buat keputusan berdasarkan fakta bukan emosi kerana jalannya pasti sukar... ramai yang kecundang para isteri kedua...

    BalasPadam
  3. Tanpa Nama31/5/10 23:14

    Erm...nasib kita sama jer... disebabkan kecewa dgn bekas teman lelaki semasa di Universiti dahulu sy sukar mempercayai lelaki.. Tetapi sy telah terjebak dgn cinta suami org ketika menjalani praktikal... Dia juga merupakan majikan sy.. dan telah mempunyai 3org anak... tiada siapa yg mengetahui perhubungan kami sehingga ke hari ini... sy terlalu menyintai dia... begitu juga dirinya....

    BalasPadam
  4. Tanpa Nama8/7/10 13:25

    hye guys. jgn jd bodoh la. seriously. laki2 da kawen yg nak cari BARANG BARU ni suma macam smpah. korang percaya ke ngn kata2 manis dorg tuh? well, da tiba masanya korg pk kan balik. dont make excuses. SYG SGT la, XLEH NAK SUKA KAT ORG LAIN la, n bagai2 lagi. suma excuses tu mengarut. tak leh pakai. korg sebenarnya yg lemah. LEMBIK!!! perempuan, tolong la. jgn jd lembik sebab LAKI YG KONON2 SYG KAT KORANG TU!! if they all bleh curang kat bini dorg, memg tak mustahil n memang dorg AKAN BUAT BENDA YG SAMA KAT KORG!! guys, bukakla mata!! jgn jd BODOH!!!

    aku tau bkn sng nak buang rasa suka kat suami org ni. dorg memang pndai mengayat. konon kita la yg dipuja dicinta bagai. tp suma tu fucking lies. they all are cowards. they use ur weakness to get wat they want without giving back wat u want, ex: marriage- cuz fear of losing wat they hv now.

    aku sndri penah terjebak ngn cinta suami org ni. aku xnafikan dia pnya attention, dia pnya layanan mmg 1st class. xpndg lgsung kat org lain da. n salah satu faktor leh terjebak ngn dia mgkin sbb dia dtg pd waktu yg sesuai- lepas aku break ngn ex aku. ms tu aku cukup menyampah ngn bdk2 laki yg single2 ni. aku rs dorg suma nak main2. n bila dgn laki org ni, aku rs mcm dia betul2 serius kat aku, smpai aku jtuh cinta kat dia, n everyhting goes according to his will. aku rs lemah sgt kalau xda dia. n truely speaking, financial aku pun byk dia yg support. so dlm tak sedar aku ni macam dia punya mistress, tp aku ms tu terlalu bodoh tuk sedar bnda tu. cinta membutakan mata aku, korg suma.

    but believe me girls, there is a way out. it's ur heart. ur determination. if u keep telling urself u cant let go of him, u ll stuck with with until u die. but when u realize that, it will be too late. in my case, seseorang dtg dlm idup aku n menyedarkan aku. he's my bf now. dia tahu pasal kesah aku ngn suami org ni suma. yet dia mampu terima aku. mula2 susah gak tuk aku lupakan suami org yg keparat ni, tp lama2 aku bleh let go. n u know what, u ll feel carefree. mcm terlepas dr penjara. yeah, dats what u' ll fell. believe me! aku rasa beruntung ada org yg menyedarkan aku. mgkin korg kat luar sana belum jmpa lg ngn org yg cmtu, but actually, u can start by urself. open ur heart to other guys. guy that worth it. u wont feel the way i am now if u dont even make an opening in ur heart. its in ur mind. be strong. then u ll see that u missed a lot if u dont open ur eyes.... a lot girls!!!!! believe me, u ll be more independent, n more free!!!

    u guys shud stop now, or live in a sinful life of suffering.

    -from the girl who knows-

    BalasPadam
  5. Tanpa Nama14/8/10 10:36

    sya jga terjbak dgn cinta suami org..usia yg msih mda myebabkan sy bta mmilih dia.. kmi pernah mmtskan utk berpsah buat slama2nya,tp msing2 x sggup dan hbungan itu terjalin smula smpai skunk..sy pon x thu apa yg hrus dlakukan,kdang2 rsa berslah myelubungi dri ini,mmikirkan anak dan istrinya.. seandainya sidia bkan mlikku jauhkan dia dri hdupku,itu sja yg dpt ku ktakan..

    BalasPadam
  6. Tanpa Nama16/9/10 19:10

    saya juga mengalami hal yg sama, dan untuk keluar dari hubungan itu , aku sayang dengan nya tapi aq jg sayang dengan masadepanku dan keluargaku...

    aku tidak bisa mengatakan untuk bubar / putus tetapi aku menjauhinya pelan2.. yang membuat sulit setiap aq menjauh dan dia pun langsung sakit dan masuk rumah sakit.. apa aku jahat ? apa aku bodoh ? apa aku ini ?

    BalasPadam
  7. Tanpa Nama24/9/10 08:08

    ntah la...aq pun same...aq nk putus je bl taw dye ngn wife dye sbnarnyer x de masalah..sbb 1st2 aq knl dye...dye ckp dude..da lame kwn aq rase x sdp ati...aq pakse dye ckp..dye masih suami org..tp ade prob ngn wife..duk asing dah lame..brmule simpati..tmbul syg..now..aq rase cam nak putus je...tp lebih sekse ptus cinte ngn suami org nie dr org bujang..waaaa..he is perfect guy...tp..dye bkn milikku...waaa..

    BalasPadam
  8. Tanpa Nama26/9/10 10:12

    OMG, ramai nya yang senasib dengan aku! this guy is my boyfriend before he become somebody else husband. Aku sedar and boleh berfikir secara rasional sepatutnya aku tinggalkan dia. Tapi lagi aku nak cuba lakukan apa yang sepatutnya sebaliknya pulak yang berlaku. Kalut sungguh. Bukannya tak wujud lelaki lelaki bujang lain yg nak menawan hati tp aku tak boleh nak lupakan dan tinggalkan dia. Ya Allah buntu sungguh. Kalaulah ada cara yang terbaik untuk melupakan dia.

    BalasPadam
  9. Tanpa Nama29/9/10 12:28

    wow ...ingat aku sorang je yg bagai nak "gila" kalau pkir sal nak break ni ...
    Ya ALlah aku x sangguo
    aku truly sangat cintakan dia
    donno what to do
    donno what to say
    lagipun x da hukum dosa ke haram ke
    aku baca katanya hukum harus

    arghh
    aku terlalu mencintai dirimu .. sayang

    BalasPadam
  10. Tanpa Nama29/9/10 12:30

    even wife dah tau
    but we still teruskan hubungan
    hubungan kami macam biasa
    kami saling sayang menyayangi
    harap disatukan

    ya Tuhanku

    BalasPadam
  11. Tanpa Nama30/9/10 01:12

    perasaan terlalu sukar utk menipu.. dan inya hadir bukn dipksa.
    mula2 mmg anggap biase je xkn lebh dr seorg rkn kongsi. snbye kami buka syrkt bersma. susah senang msg2 merasa. tp lama2 dah close msg2 rasa memerlukn. terlalu byk persamaan antara kami. org sekelilg, customer n family pon dpt rasakn keserasian yg kami lalui.. tp apakn daya dia milik org. wife dia xpernh nk dtg bersemuka. mengapa? mmg aku akui aku yg berslh menghrpkn sesuatu suaminya. tp Tuhan yg Maha Mengetahui kebenarannye betapa aku paksa diri utk melepskn perasaan ni. mkn ingin dibuang mkn kuat hadir dlm hati..
    pernh tfikir utk mencr kerja lain n mgkin itu akan membuatkn isterinya lega n rasa selamat..
    selama bkerja hmpir 3 tahun ini, boleh dkira mgkin hnya 3/4 kali saja dpt bersua itupun secara kebetuln. apa yg harus kulakukan utk jernihkn keadaan. aku sdg usaha n nekad utk membiarkn perasaan ini berlalu pergi.. tolglh wahai isteri di luar sana, jgn terus mghukum kami dgn perasaan yg Tuhan hadirkn. semua itu ujian kita bersama.. wahai Tuhan bantulah kami dlm mencari redhaMu...

    BalasPadam
  12. Tanpa Nama10/10/10 20:27

    aku pun sama terjebak ngn suami org..dia adalah majikan aku..mula nya hubungan kami hanya sekadar majikan dengan pekerja..lama kelamaan hubungan kami semakin intim..drp keluar seminggu sekali manjadi dua kali seminggu dan akhirnya hari2..lunch mesti bersama..skg isteri nye telah dpt menghidu perhubungan kami..tipu la klu aku katakan aku langsung xrasa bersalah..aku dimaki dikutuk diganggu dengan col & sms tnpa henti..smpi la si dia mula berdepan ngn isterinya dan mengakui akan hubungan kami..wpun skg ramai yang tidak bersetuju dan menghalang hubungan kami ttp berjalan seperti biasa..malah skg kami bertambah intim.kami saling menyayangi..ohhh...aku xtahu ape yg akan berlaku seterusnya...

    BalasPadam
  13. Tanpa Nama14/10/10 13:10

    Syok lak duk baca kisah terjatuh cintan laki org..aku pon sama tersayang suami org..wlupn xdek niat nk syg..tp perasaan tu wujud sendiri..both of us not gedik2 to kapel..but when we always see each other n we have chemistry at the office thats why syg tu wujud..kami x meminta untuk curang n memain perasaan, tp syg hadir sendiri.wlupon kitorg berdua cuba elak tapi hati tidak mampu untuk menolak..secara logik n akal yang di anugerah Allah..kami tahu. tapi its not easy..unless u all yang xpernah alami n tiba2 alami baru korang rasa..percaya lah tiada terniat untuk bercinta...

    BalasPadam
  14. Tanpa Nama15/10/10 17:24

    Rmi jugak yg senasib mcm aku..leh naik glew pk mslh bercintan ngan laki org hi..nk d luah mati emak nk d luah mati bapak..setakat ni wife dia xtaw aku scandal ngan husband dia...tp aku rasa bersalah..aku x sggup husband aku ade lain..tapi why why why aku buats emua ni..otak ade tapi dah x rasional..aku dah syg dia dah memg xleh nk pisah..tp at the same time aku akan meluka hati wanita itu..kecian2...aku leh byg ape ku rasa kalau laki di kebas..tapi ish,,kenapa mesti kena ade ayt tapi ni...tapi aku syg dia..kiorg nye hubungan berlands islam..dia x penah buat benda x senonoh kat aku..camne tu?? sdgkan poligami di halal kan..korang rasa apa patut aku buat?letih nk bermain perasaan sendiri..kalau kawen ntah ape jadik pasni..di cela,dituduh perampas,meruntuh masjid..hey2 astagfirullah..aku tak tahu dah..buntu

    BalasPadam
  15. Tanpa Nama2/12/10 01:13

    apa main-main dengan laki orang..kau orang nak kena santet dengan bini dia...?

    BalasPadam
  16. Tanpa Nama8/12/10 20:28

    Jika boleh dielakkan.. berusahalah daripada melukai hati kaum sejenis. Bermunajatlah kepada Allah memohon petunjuk dan maghfirahNya. Memang bukan senang nak melupakan seseorang yang kita sayang... mohonlah kepada Allah untuk tunjukkan jalan yang terbaik. Buatlah solat istikharah.

    BalasPadam
  17. Tanpa Nama13/12/10 03:08

    Laa...rupe nye bkn aku sorang je?! mmg xpenah terlintas dek akal utk b'cinta ngn laki org..n ak sndri pernah b'jnji ngn dri sndri tak nak ade pape pn ngn suami org..tp ape kn daya sume ni ketentuan..nk xnk kene trime la..tp xtau la ape ksdhn ny nanti..adekah aku yg menderita??? atau aku akan mendapat kebahagiaan dgn sidia???

    BalasPadam
  18. Tanpa Nama1/1/11 04:27

    klu rase nk sgt ngn suami owg, biarlh dia tu beragama ...

    BalasPadam
  19. Tanpa Nama8/1/11 00:15

    wah... I join da club!!! club bercinta dgn somi org...

    mmg terasa Sgt bodoh bercinta dgn suami org... bodoh sebodohnya!!! bini dia punya cntik, lebih sgalanya dr aku.. apesal dia gedik sgt nk ngorat aku??? nk main2?? pergghhh... aku pun rsa bdoh.. knp aku suka kat dia?? eee.. menjauhkan diri bgmana kalo keja hr2 tgk muka dia??? putus kawan tros la senang.. sebelum kami sama2 hnyut dn tgelam...huh!! I know i'll be strong...

    BalasPadam
  20. Tanpa Nama17/2/11 17:03

    aku sama terjebak dgn cintan suami org... tp aku xthu mcm mne nk lupakan dia... dulu aku pnah tiggal die tp xlama sbb dia jatuh sakit krn terkejut ngn keputusan aku... dia memang sayang giler kt aku... bf aku xde anak, die dh lme kwin... aku rse die alone... Cinta tu butakan...

    BalasPadam
  21. Tanpa Nama26/2/11 20:04

    knpalah nsib kta smua srupa..aku pun bercinta dg suami org.aku dah cuba lupakan dia dn aku sruh dia lupakan aku,tpa dia xnak dan dia nak ajak aku nikah dg dia.....kami srlalu gaduh bila aku suruh di lepas kan aku.dlu kami pnah kantoi gd bini dia.bini di bca msj.dan mula dari tu jgak la aku dg bini di jadi kawan.apa apa bini dia akan cita kat aku....kadang-kadang aku cemburu. aku xtau mcm mna nk wt skarang....

    BalasPadam
  22. Tanpa Nama1/3/11 11:27

    huhu....kisah aku baru je bermula. dulu dia ni memang boyfriend aku pon...tapi hubungan kmi tak kesampaian atas sebab-sebab tertentu. kita org berpisan secara damai dan ketika itu berjanji tak akan melupakan antara satu ngan yang lain... tak sangka pula janji tu jadi kenyataan kerana semua kenangan brcinta dulu kembali terungkap setelah kami berjumpa baru2 ni. dia mengaku yang dia dah beristeri dan baru je mendapat anak...huk2....dia kata masih sayangkan saya n ingin menjadikan saya istri nya....tapi aku tak sangup menjadi istri ke 2....walaupun masih cinta dan sayang ngan nye....

    p/s sekarang berusaha untuk melupalan nya....

    BalasPadam
  23. Tanpa Nama18/3/11 23:43

    dulu sewaktu aku masih bujang dia lah yang pertama hadir dalam hidupku..malangnya dia suami orang, aku berusaha untuk menjauhkan diri darinya tapi dia masih mengejar kemana saja aku bersembunyi sehingga aku tidak dapat melepaskan diri darinya..dan dia akhirnya berjaya merampas mahkotaku walaupun aku tidak mahu. Sayang itu akhirnya hadir dengan sendirinya..dan kami selalu melakukan perbuatan terlarang dimana saja kami berada ketika bersama sehingga aku mengandung. Aku manjadi takut dan dia sanggup mengambil aku sebagai isteri keduanya tetapi aku tidak mahu kerana aku tidak mahu melukakan hati isterinya. Akhirnya kami membuat keputusan untuk mengugurkan kandungan..kerana dia menghormati keputusan ku. Aku berusaha untuk menjauhkan diri darinya tetapi dia tetap dapat mencariku.. sehingga aku bertemu dengan suami aku sekarang.. setelah 17 tahun berlalu akhirnya kami bertemu semula.. dan akhirnya kami jatuh cinta lagi. Aku tidak mengerti sampai bila hubungan kami akan berakhir.. dulu perasaan sayang itu timbul kini perasaan cinta kini wujud.. dia masih menungguku biarpun hingga ke mati. Ya Allah apa kah ini semua... aku bingung..kerana rupa2nya sejauh mana aku lari, sejauh mana aku bersembunyi dia tetap masih setia menunggu dan mengharapkan aku.

    BalasPadam
  24. Tanpa Nama28/3/11 17:00

    I agreed with you "-from the girl who knows-". Its truly hurts to let him go but i dont want to live in a sinful life of suffering. :'(

    BalasPadam
  25. Tanpa Nama5/4/11 18:13

    Peihnya hati mencintai suami orang. Tak pernah minta jadi macam ni..jangan salahkan golongan seperti kami..bertepuk sebelah tangan takkan berbunyi..

    BalasPadam
  26. Tanpa Nama8/5/11 18:33

    aku ngan pkwe aku clash last 3years, then contact blk ble aku frust ngan mamat yang family recommended.wpun dah 3yaer clash, but no fon dia still lam otak aku, then kbtusan aku xtau jln, then aku call dia tnya, so pas2 dia rajin contact aku.. dia trus trg, dia dah kawen ngan gurl dr indonesia, but his wife janda n ada anak 2org kt sana.. maybe ujung taun ni nk blk sana.. parent diarg xtau dia da kawen, then umah dia dok skrg pun parent dia kata dia bley dpt dengan syarat, dia kena kawen.. then aku lak still contact ngan family dia, diarg suggest km kawen awal taun dpn.. aku pun xtau cane, wpun dia btul2 sygkan aku, tp dia mmg sayangkan wife dia.. aku pulak takut u melukakan hati org wife dia.. aku pening n xleh focus on muy study.. aku pun xrasa family aku bagi aku kawen ngan dia klu tau dia laki org.. then what to do now.. kwn2, hope bley bagi aku cadangan n nasihat...

    BalasPadam
  27. Tanpa Nama6/6/11 16:13

    salam semua...
    aku pun sama jer macam korang... pada awalnya aku tak nak tapi memandangkan aku sorang diri diperantauan aku dan risau diapa-apan kalau belagak kekwat.. so aku bagi peluang untuk dia walaupun masa tue aku tak ingin mana pun kat dia.. aku penah menolak tapi dia nak mencuba.. dan sedaya upaya juga aku cuba bertahan supaya aku tak jatuh cinta dengan dia.. tapi lama-lama layanan, keihklasan dan ketulusan yang dia berikan menjadikan aku terus hanyut dalam cintanya... dia penah citer kisah rumah tangga dia, aku tak nak peduli sangat aku cuma kata dia masih sayangkan wife dia, n if diorang dah berbaik aku ni tak akan ada fungsi dalam hidup dia.. n boooommmm... diorang dah berbaik sewaktu aku sudah pun mencintai suaminya dengan sepenuh hati... n the best part is katanya wife dia restu hubungan kami.. tp aku tak seyakin itu... now dia mkin berubah dan makin menjauhkan diri.. apa yg dia buat sekarang hanya untuk menjaga hati dan hubungan dengan wife dia.. dan aku ni dah jadi macam bola boleh sepak sana-sini.. katanya masih sayangkan aku.. boleh cayer ker??? aku ingin sekali nak menyelami isi hatinya yang sebenar.. apa perasaannya pada aku saat ini... dulu dia banyak menipu wife dia untuk bersama aku n sekarang dia banyak menipu aku aku untuk bersama wife dia... n at last aku pulak yang menjadi mangsa keaadaan.... sakit hati hanya TUHAN saja yang tahu...
    YA ALLAH, hanya kau yang tahu apa yang terbaik buatku.. aku panjaatkan doaku padamu... apa pun yang KAU takdirkan untuk aku kau redhakan aku dengannya.. dan KAU tabahkan aku untuk menghadapi ujian2 mu

    BalasPadam
  28. Tanpa Nama20/6/11 12:10

    bagi keluarga orang tersebut, kalian2 lah yang namanya parasit! kalau kalian benar2 mencintai orang tersebut, biarkan dia dan keluarganya bahagia! itulah makna cinta yang sebenarnya.
    tetap tegar dan berbahagialah diatas kebahagiaan orang yang kalian cintai.. :)
    kalau saya boleh memohon, saya mohon, jangan hancurkan keluarga orang yang kalian cintai.
    walaupun dia berkata kalau dia juga mencintai kalian, percayalah itu hanyalah perasaan sesaat.. hanya untuk memuaskan diri nya, atau lari dari kenyataan.
    maaf kalau kata2 saya salah. tapi saya cukup sakit hati dengan org2 seperti kalian yang menghancurkan rumah tangga orang lain.
    saya punya pacar, dan keuarga pacar saya menjadi berantakan karena org seperti kalian.
    cuman 1 saran saya jangan hancurkan hidup kalian dan hidup orang yang kalian cintai.
    karena sesungguhnya Tuhan menciptakan manusia dan menjodohkan manusia untuk berpasangan hanya untuk 1 orang saja.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tanpa Nama24/1/13 11:56

      tolong jangan mejudge seenaknya,,,,kita itu manusia dan punya batas kesalahan kita orang pun tidak mau mencintai yang bukan hak kita atautapi rasa itu datang dengan sendirinya coba andaikata kamu berada diposisi mereka apa yang kamu akan lakukan sama bukan? atau kamu tidak akan prnah menemukan jawabanya....

      Padam
  29. Tanpa Nama24/6/11 01:32

    aq pon bcnta dgn suami org..aq sdr rasa bersalah dgn perbuatan aq ni tp sesungguhnya dye adalah yg terbaik di kalangan lelaki, dye sempurna kn hidup aq..bg aq dye btol buat aq rase disayangi..dye jge aq dgn pnoh tggungjawab..da setahun hubungan aq dgn dye, aq btol2 sygkn dye dan aq pernah menagis ble aq mnx putus dan dye tnye aq apakah slah andai bcnta dgn suami org..aq pnah ckp pd dye yg aq xkn tgalkn dye bgitu jge dye..aq thu sekranya kluarge aq thu pasti mereka xkn restui kami..tapi dye insan yg bertggungjawab ats sgalenye..pd kluarga nya dan pd aq jge..dye pnah meminta untuk mengahwini aq tp aq blom bersedia dgn keluarga ku..dan aq jge masih belajar..bg aku dye amat baik..seandainya aq punye pluang aq ingin menemui nya sebelum dye berkahwin..

    BalasPadam
  30. Tanpa Nama16/12/11 09:30

    slm, uolls yg terjebak ngan cinta suami org, fikir la baik2...smpai bile hbgn sulit tu akn berlgsg? bahagiakah korang melihat pnderitaan org lain (isterinya)? x terbygkah bgmana prasaan isterinya? bgmana satu hari nnti korang ada di tmpt isterinya? mmg cinta hadir tanpa dipaksa, tp nape x elakkan dr awal jika kita tahu hbgn itu slh? sebnrnye korang bole lupakan keksh korang yg bergelar suami org tu..korang bole buat cuma korang yg sengaja biarkan perkara tu berlanjutan..sessghnya menganggu kebahagiaan rumah tangga org lain adalah sebahagian dr dosa2..lebeh2 lg kalo dosa itu x dimaafkan isterinya? sggp ke korang tanggung dosa tu seumor hdp? lelaki yg dah berkahwin sebnrnya sengaja menjadikan alasan ada masalah dlm rumah tangga, kalo dia lelaki dan suami yg baik, nape dia tak selesaikan masalah tu baik2? nape mesti tmbh masalah dgn menjalin hbgn terlarang? di situ kita bole fikir baik buruk dia..kalo satu hari nnti korang ada masalah dgn dia, so dia akn bg alasan yg sama?? cari lagi perempuan lain? hurm..ingatlah sesuatu tu akn dibalas kemudian hari..x kira buat baik atau jahat..jgn jd bodoh menjalinkan hbgn dgn suami org, apatah lg berkahwin krn satu hari nnti pasti byk masalah akn timbul dan byk hati yg akn terluka bkn saja isteri tp ahli keluarga jugak..jgn sia2kan usia mudamu..byk lg pilihan yg baik korang bole pilih..slm

    BalasPadam
  31. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  32. Tanpa Nama27/4/12 21:55

    saya pun bru bercinta dengan suami orang..saya tiada pilihan lain. sebab soal hati memg xleh nk tipu...saya cuba untk melupakanya tetapi susah. ape yang merunsingkan saya adalh, saya baik dengan wife dia, mak bapak dia pom saya baik..memang steress giler2 lau fikirkan sal ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tanpa Nama2/5/12 16:26

      tidak salah bercinta dengan suami orang...begitu dengan aku...stress memikirkan pasal nie...sampai skrg hati xbleh nak lupakan dia...percintaan aku dengan suami orang disebabkan aku terlalu frust dengan lelaki bujang....pd mulanye aku nak cuba lupakan dia...tp aku xbleh berjauhan dengan dia...aku begitu baik dengan bini dia sehingga aku duduk serumah dengan keluarga dia...semakin hari hati semakin sayang pd dia sehingga aku xbleh lupakan dia...aku cemburu tgk keluarga dia bahagia...tp aku hanye pandang dr jauh je dgn hati sayu...dia pernah ajak kwin tp smpai skrg aku tggu mcm buah xgugur...aku berharap sngt aku bernikah dgn dia supaya aku xnk perkara xbaik berlaku,aku xnk berzina....bg aku poligami atau bermadu xslah asalkan segala yg haram xkn terjadi...tp aku berserah pd tuhan yg menentukannye...

      Padam
  33. Tanpa Nama18/5/12 20:58

    wow....byk jgk yg bercinta dgn husband org...samala mcm aku...laki org nie mmg care gila2...apa saja yg dyaorg buat mmg blh wat kita cair punya..suma jnj nk amk wat jdi bini...nk wat jdi bini mmgla blh...x salah..tpi klu wat jdi bini num dua buat apa...silap2 kita jgk yg sakit hati..semalam aku terima lamaran dri ex boyfren aku..nk ajak aku kawin...sedangkan aku tgah bercinta dgn laki org..x keje gila ker namanya tu...papa pun buat kwan2 yg mana sama kes ngan aku nie,korang pikirla jln yg terbaik..mak aku selalu pesan :kalau nk cari suami,biar kita cari suami yg sygkan kita,bkn kita yg syangkan dya...kelak kita merana kalau kita iktkan hati kita sbb terlalu cintakan dia...cinta blh dipupuk k...

    BalasPadam
  34. Tanpa Nama5/6/12 11:21

    x patut suma nie .. nak slh kn tkdir , kita yg buta .. dh tau diorang dh kwin , msih nk .. iya laa .. mmg dh x bole ...kata syg gile2 , smpi x snggup nk b'pish ... tp , prasaan diorang(llaki) tue , sma ke cam kita ? ntah laa ... mmg rsa bodoh sgt2 .. bnyk lgi llaki kat luar tue single-mingle , more macho than him ... but still ... npa laa nmpk dya sorg je ? yg dh ada ank bini kt rmh ... nk kta dya x bhagia , istri cntik jee ... krjya pun ok .. nk d bndingkn dgn drie nie , dh la x tau pa2 , msa depn pun blum tau lgi ... baik msa depn, nie U mn nk msuk pun blum tntu lgi ,,,,, spm brapa result pun blum tau lagi ,,, rsa b'slh mmg x lari .. tp , truthly , i really DON'T KNOW what to do ! rsa slh ... nk stop b'hbung but dya tue my teacher .. ari2 jmpa .. how come ??? rsa bnda nie lngsung x logik pun ... dlu2 , really hate p'ramps suami org nie .... perg abis2 ... but , bila dh jdi ngn drie sndiri ,, dont know what to say ...spechless .. oky , kwn2 pun dh bnyak bgie motivasi but , nth laaa .. kras sgt kpala nie ... ttp dgn feeling nie ..ttp nk lyan , ttp nk trus kn ... sedr s'bnr ny , jln drie nie msih pnjg , lgie pun i'm still seventeen , so lots of things i havent meet yet ,... and sbenr ny sya tkut kata2 nie ... whats goes around , comes around ,

    BalasPadam
  35. Tanpa Nama8/6/12 16:40

    kepada yang telah terjebak dengan bercinta dengan suami org atau pun isteri orang kembali lah kepangkal jalan.. kerana kebahagian yang kalian rasa menyiksa orang lain. kepada yang telah rasa suami atau isteri nya main kayu tiga... dia akan rasa bahang nya walau pun masa dah di telan zaman.

    BalasPadam
  36. Tanpa Nama23/6/12 20:00

    X sangka ramai gak rupanya yg terjebak ngn suami org...kat sni kita bleh simpulkan sumenye sama jer......pada awlnye nak elak at the end kena plak kat batang idung sndri.....ayt manis sume nak jadi kan bini no 2.....tp akhirnye ntah mcm mane......mcm tue sya skrg nie....tp akhirnye kita kena keraskan hati juga tuk tinggalkan suami org...biar sakit skrg bkn nnti...yg da terjdi jdkan pengajaran utk kita bila da kawen nnti...think positif ad hikmah disebalik kejadian....kalo kita sygkan die....lpaskan die utk lihat dia bahagia....kalo die mmng jodoh kita dr Allah....die akan dtg pada kita akhirnya......

    BalasPadam
  37. Tanpa Nama6/7/12 16:07

    Mmg smua org nk bhgia. Xde org snggup jd perampas tp kdg2 tnpa diduga rasa syg n cinta berputik. Dh hmpir 8thn brcinta dgn suami org. Ntah le. Kdg2 tfikir jg ttg penyudah sgala ne. Apa pn, aku X SANGGUP kehilangan dia. . .

    BalasPadam
  38. Tanpa Nama25/7/12 20:56

    sebenarnya sa pun bercinta dgn suami org juga

    BalasPadam
  39. Tanpa Nama5/9/12 17:03

    Rupanya isu bercinta dengan suami orang bukan lah perkara yang asing lagi di Malaysia ni kan..? Satu masa dulu, aku pun pernah benci dengan perempuan yang suka merampas suami orang. Aku tak faham, kenapa suami orang jugak yang diorang nak, sedangkan ramai lagi lelaki2 bujang kat luar tu kan..? Well.. akhirnya kebencian aku tu yang memakan diri aku. Aku sendiri tak sangka boleh jatuh cinta dengan suami orang. He was my lecturer. Dua semester dia ajar aku. Semester pertama, aku dengan dia masih tak ada apa2 hubungan, tapi masuk semster kedua, hubungan kami bertambah rapat. Aku sgt mnyenangi perwatakan dia yang matang, gentleman yang tak ada dlm mana2 lelaki yg aku kenal. Aku mula sedar yang die jugak minat kat aku, bila die beritahu yang dia jeles tgk aku aku rapat dgn budak2 lelaki dlm kelas. Masa tu aku tahu, aku tak bertepuk sblh tangan. Sebelum aku menamatkan pngajian, kami berjanji utk berhenti bercinta hanya setakat sampai di situ sahaja.. tetapi, takdir telah mnentukan yang cinta kami tak boleh dipisahkan. walaupun aku dah habsi belajar, aku masih lagi berhubungan dengannya. dan dia juga tak pernah mengabaikan tanggungjawabnya kpd isteri dan anak2nya. sesungguhnya memang dia lah lelaki terbaik yang pernah aku jumpa. Masuk thn ni sudah lebih 3 tahun kami berhubungan. InsyaAllah, kami sentiasa berdoa semoga hubungan kami akan direstui oleh keluarga aku, dia, isterinya dan keluarga mertuanya. Dia juga ingin membuktikan yang poligami ni bukanlah sesuatu yang salah, jika betul pada caranya. Aku tahu dia jujur dan ikhlas mencintaiku. dan aku juga tak kisah untuk hidup bermadu, walaupun aku tahu, byk rintangan yang harus aku tempuhi. Aku harap sangat kisah cinta aku ini akan berakhir dengan keindahan. Janganlah menganggap bahwa perempuan yang mencintai suami orang tu, niatnya ingin merampas.. malah hanya ingin berkongsi kasih sayang dari lelaki yang mereka cintai. Apa apa pun, jodoh itu ketentuan Allah..

    BalasPadam
  40. Tanpa Nama6/10/12 18:33

    suami saya dicintai perempuan lain. adakah suami saya juga mencintai perempuan itu? hanya suami saya yang mampu menjawabnya.baru dua tahun kami berkahwin suami dah menduakan saya. kembali bersama bekas kekasihnya. bila saya dapat menghidu perkara ni, suami bermati matian menafikannya, berulang kali saya katakan yang saya izinkan dia untuk berpoligami. bermatian juga dia menolaknya. suami saya tidak mampu untuk berpoligami, jadi saya minta suami untuk berfikir semasaknya kerana kami belum mempunyai zuriat,saya minta suami fikir untuk kebahagiaan dirinya, bagi saya tiada guna jika dia bersama saya, tapi hatinya pada perempuan lain. saya juga telah berbincang dengan kekasih suami saya untuk berfikir sebaiknya. jika memang jodoh saya bersama suami setakat ini, saya redha. perkahwinan untuk mencari redha ALLAH, InsyaALLAH kalau kita positif pada masalah yang kita hadapi, semuanya akan berjalan lancar walau hakikatnya akan ada rasa sakit, sedih dan terluka pada mulanya. dan sekarang suami masih bersama saya menjalani rumahtangga ini seperti biasa.Tentang hati pula, tanya pada diri sendiri.KEBAHAGIAAN ITU ADAKALANYA HADIR BILA ADA PERPISAHAN...

    BalasPadam
  41. Tanpa Nama28/3/13 01:03

    kalau boleh elak memang nak elak.. tp kalau hati ikhlas mencintai.mcm mana? aku pnah ada bf yg bujang..dah 5 org, tp 5 org ni, smua main2, bila kta bercinta dah tentu bermakna kta kena setia, aku setia beb, tp diorg? ini yg aku tkar angn dan berjumpa dgn si dia suami org. terasa dia seakan mimpi yg sukar utk jd kenyataan.

    BalasPadam
  42. Tanpa Nama15/1/14 00:07

    sy pun tgh bercinta dgn suami org..not a scandal,we r couple..laki ni tak hensem pun,style pun bkn taste sy..tp tiba2 feeling tu dtg,bwt sy rasa mcm love at a first sight..dari awal sy tau dia suami orang..tp bf sy ni kahwin pun kena ikut pilihan family..mmg x bhgia katanya..bf sy pun muda lg,tak smpai setahun kahwin.sy takde niat nak rosakkn masjid yg mereka bina,sy just nak share..lagipun tak berdosa cinta dgn suami orang aslkan tak langgar batas agama..

    BalasPadam